pedagoger og akkompagnatører 2024

  • Mona-Anita Nesse, Norge

    pedagogisk leder, fiolin

    Utdannet ved Østlandets musikkonservatorium.

    Studerte hos Bjarne Fiskum fra 1988-1991.

    Medlem av Trondheimsolistene 1988-1991.

    Suzukilærerutdannelse fra Stavanger og Bergen.

    Arbeidet i 7 år ved Stavanger kulturskole og 17 år ved Sandnes kulturskole.

    Startet Suzukifiolinistene i Sandnes i 2007.

    Flyttet til Oslo sommeren 2020.

    Tok over ledervervet i NSF høsten 2020.

    Arbeider nå for Suzukifiolinistene i Oslo og har privatelever.

  • Mette Mesna, Norge

    administrativ leder

  • Päivikki Wirkkala-Malmqvist

    Päivikki Wirkkala-Malmqvist is a Finnish violinist and violin teacher who lives in Sweden since 1987.

    She graduated from Sibelius Academy in Helsinki, Finland 1986 as a soloist and a violin pedagogue. She has studied violin with professor Kaija Saarikettu (Fi) and professor John Kendall (USA).

    PWM is also a certificated ESA Suzuki Teacher Trainer , educated in Finland, Sweden, Denmark and USA receiving all the five European Suzuki teaching levels.

    PWM has been a member in Ostrobothnian Chamber Orchestra (Fi) and Norrköping Symphony Orchestra (S).

    She started to work as a violin pedagogue 1989 in Norrköping Culture School and De Geer Upper SecondaryMusic School (Sw:Gymnasium).

    Since 2007 PWM is a Senior Lecturer in String Methodology at KMH (Royal College of Music in Stockholm, Sweden).

    Since 2019 PWM is a Senior Lecturer in String Methodology also at SMI(Stockholms Musikpedagogiska Institutet).

    PWM teaches her students both in groups and individually. Her violin ensembles Coll’Arco (1990-1999) and Con Amore (1999-) have been touring in Scandinavia, France, Germany, Polen, Faroe Islands, Spain ,USA , South Africa ,Finland, Latvia and China and they also have recorded CD:s.

    Many of the students of PWM have won prizes at various competitions and become professional musicians but the main goal in her teaching is making music to communication – between the musicians and between the musicians and the listening people.

    As a Senior Lecturer in String Methodology PWM has visited Finland, USA, Germany, Faroe Islands, Norway, Latvia, Spain, China,

    Southafrica, Denmark, Russia and Venezuela giving workshops and seminars.

    Päivikki Wirkkala-Malmqvist is co-operating with Eva Nivbrant-Wedin (Senior Lecturer in Dalcroze Eurhytmics at KMH). They are combining the ideas from Dalcroze with the instrumental teaching for all levels.

  • Brendan Conroy

    Australian cellist Brendan Conroy lives in the Netherlands, where he has a studio of Suzuki cello students of all ages and levels. He regularly teaches around Europe at workshops and summer schools, including in the Netherlands, UK, Denmark, Lithuania, Poland and Spain.

    Brendan studied at the Royal Conservatory in the Hague with Baroque Cellist Lucia Swarts, and privately with soloist Alban Gerhardt. He studied Suzuki pedagogy in France, the Netherlands, and the USA, with mentors Ruben Rivera, Chantal Latil and Tanya Carey. Currently an Instructor for the European Suzuki Association, he assists with teacher training for Poland and the Ukraine.

    Brendan has performed as an orchestral player with the Sydney and Tasmanian Symphony Orchestras, and with professional quartets, and continues to perform chamber music and solos, including recent concerts of contemporary music in Frankfurt and Paris, and as soloist in Tchaikovsky’s Rococo Variations with a community orchestra in Amsterdam.

  • Elizabeth Storm, Norge

    fiolin

    Ansatt som Suzukifiolinpedagog ved Oslo Kulturskole siden 1994. Leder for Majorstuen Suzukistrykere. Styremedlem i NSF siden 1999. Arbeidet mange år som orkestermusiker i USA og Norge.

    Utdanning: Bachelorgrad i utøvende musikk ved Norges Musikkhøgskole. 2 års fordypningsstudier i kammermusikk ved Manhattan School of Music. Suzukilærerutdannelse hos Louise Behrend ved School For Strings, NYC, nivå 5. Underviser også i Music Mind Games.

  • Camilla Rognes

    Camilla Rognes har Suzukilærerutdannelse nivå 2, og er i gang med nivå 3. Hun er dirigent for Suzukifiolinistene og er ansatt i Oslo kulturskole. Utøvende musikerutdannelse har hun fra Barratt-Due musikkinstitutt i Oslo, Guildhall School og Music and Drama i London (diplomstudier) og Norges Musikkhøgskole (hovedfag med fordypning i kammermusikk). Hun har også studert pedagogikk ved Norges Musikkhøgskole, og har utdannelse som Alexanderteknikklærer fra The Alexander Technique Studio og The Constructive Teaching Centre i London.

    Camilla har jobbet mange år i Oslo-Filharmonien, spilt i Det Norske Kammerorkester og deltatt på flere store norske kammermusikkfestivaler opp igjennom årene. Hun brenner for å spille fiolin, undervise fiolin – og er en engasjert kammermusiker som ivrer for å sette sammen spennende konsertprogrammer og formidle musikk.

    Å legge et godt teknisk og bevegelsesmessig fundament for fiolinspillet er viktig, og det å bruke lek og bevegelse i innlæringen er svært verdifullt. Suzukimetoden der barna i begynnelsen lærer å spille på øret er en stor hjelp i dette. En forståelse for at det er viktig å ha fokus på utvikle det hele mennesket, som en enhet sammensatt av kropp, tanker og følelser, ligger som et bakteppe for undervisningen. Suzukimetoden oppfordrer også til et tett samspill mellom barn, foreldre og lærer, og gjør at det å spille fiolin også innebærer å bli del av et levende fellesskap.

  • Mira Aas, Norge

    fiolin, orkester

    Mira Aas er født og oppvokst i Oslo, og er også bosatt her.

    Mira er utdannet med bachelor i utøvende klassisk fiolin fra Norges musikkhøgskole, master ved NTNU og PPU for utøvende musikere ved Grieg akademiet.

    Mira har vikariert i flere av orkestrene i Norge som: KORK, TSO og Arktisk filharmoni.

    Siden 2019 har hun jobbet som dirigent og fiolinlærer ved Steinerskolen i Oslo, i tillegg til lærer i fiolin for 4.klassene på Steinerskolen.

    For øyeblikket er hun og vikar i Nordre Follo og Oslo Kulturskole.

    Etter hun var ferdig med Nivå 1 med Suzukilærerutdanning (med Martin Rüttiman som TT) har hun og startet opp med sin egen Suzukigruppe. Mira er ferdig med 2 nivåer og begynner på nivå 3 i februar 2023.

    «For meg er det aller viktigste med undervisningen at alle som ønsker å kunne spille et instrument skal få muligheten til dette, uavhengig av om man ønsker å drive med musikk på fulltid eller som hobbymusiker. Musikk er en utrolig viktig del av livet vårt og kan gjøre så mye for både de som er utøvere og de som lytter til musikken.»

  • Britta Skärby-Vindenes, Sverige, Norge

    fiolin, dirigent Ungdomsorkesteret

    Britta Skärby-Vindenes driver i dag Bergen Klassisk AS sammen med Njål Vindenes. Hun underviser i fiolin og tar på seg oppdrag som lærer, instruktør og dirigent.

    Britta har hatt sitt hovedengasjement i Bergen kulturskole som fiolinlærer ensemblelærer og dirigent i mange år. Hun var med på oppstarten av Lørdagsskolen som senere ble klassisk fordypning, der hun var orkester/ensembleleder.

    Hun har også arbeidet for Barratt Due avdeling Bergen der hun siden 2012 vært engasjert som fiolinlærer og ensemblelærer. 2018-2020 var hun administrativ leder for avdelingen.

    Britta er født i Sverige og kom til Norge for å studere på Norges Musikkhøgskole der hun i løpet av 5 år tok instrumental- og musikkpedagogisk eksamen. Hun har også studert barokkfiolin.

    Britta har tatt eksamen i alle fem nivåer i Suzukimetodikken. Hun startet opp og drev samspillsgruppen Suzuki Viva i 17 år. Suzuki Viva var en forening for fiolinelever i alle aldrer, som drev samspillgrupper, seminarvirksomhet og konserter. Britta har samarbeidet med mange andre musikere og Suzukipedagoger, og hun har et utstrakt internasjonalt nettverk. Koen Rens, Jan Mathiessen, Melinda Mandozzi har hun ofte samarbeidet med.

    I mange år drev hun faste seminar og konserter med Bergen Barokk. Britta har undervist elever og ensembler som har vunnet priser lokalt og nasjonalt i UMM.

    Som utøvende musiker har hun vært freelancer i Bergen. Hennes første jobb etter musikkhøgskolen i Oslo var i Regionmusikken i Sverige. Hun var med på å starte opp Ålesund Strykekvartett og hadde fast ansettelse der i 6 år .

    Britta er en ettertraktet lærer og instruktør og underviser bla. på Valdres Sommersymfoni og Norsk Suzukiforbund sitt sommerkurs på,Geilo.

  • Anne-Catherine Vonaesch-Tvinnereim, Sveits/Norge

    fiolin

    Anne-Catherine er en lidenskapelig fiolinpedagog og fiolinist. Helt siden hun var 4 år er musikken og fiolinen en rød tråd i livet hennes og hun brenner for å dele det med andre mennesker i alle aldersgrupper.

    Anne-Catherine har master of performance og master of violin pedagogy fra Zurich University of the Arts. Hun innehar alle 5 nivåene i Suzukimetodikken og underviser fast ved Askøy kulturskole. Ved siden av det jobber hun som freelance fiolinist og underviser på kurs i inn- og utland.

    Anne-Catherine har en visjon om at kurset på Geilo skal være et samlings- og møtested for både elever, foreldre og lærere. Et sted hvor vi lærer alle av hverandre og skaper rom for at alle skal kunne vokse og trives med musikken.

    https://norsuzuki.no/suzukilaerere/anne-catherine-vonaesch-tvinnereim/

  • Sylwia Harasiuk, Norge/Polen

    fiolin

    Sylwia er utdannet fiolinist og instrumentalpedagog med bred musikkompetanse og lang erfaring innen strykeundervisning. I tillegg til musikkpedagogisk studium, har hun en mastergrad i utøvende fiolin fra musikkakademiet i Krakow, Polen. Siden 2019 har hun vært sertifisert som lærer på nivå 1 i Music Mind Games av Akiko Takahashi. Sylwia er også utdannet Suzukilærer på nivå 4 med Jan Matthiesen og Lilja Hjaltadottir i Bergen. Som en aktiv freelance musiker spiller hun jevnlig med Bergen Opera og har deltatt i en rekke symfoniske konserter og kammermusikkprosjekter.For tiden er Sylwia fast fiolinlærer ved Kulturskolen i Bergen. I tillegg jobber hun som fiolinlærer ved Steinerskolen i Bergen og med private elever. De siste årene har hun vært dirigent for flere unge strykeorkestre og orkesterinstruktør på Sommerskurs på Halsnøy.

  • Stefan Bivand

    fiolin

    Stefan er utdannet som Suzukilærer nivå 3 med Jan Matthiesen og Lilja Hjaltadottir i Bergen, er i gang med nivå 4 kurs skoleåret 2021-22.

    Stefan har Bachellorstudier fra Griegakademiet (UiB) i Bergen, med utvekslingsopphold ved Musikkhøyskolen i Poznan, Polen. Masterstudier ved NTNU i Trondheim og PPU-studier fra Griegakademiet i Bergen.

    Stefan underviser barn fra 4-19 i fiolin, kammermusikk og orkester, og er fast ansatt i Bergen Kulturskole. Er kunstnerisk leder for orkesteret Regnbuen og sommerskolen Sommerstryk sammen med Kari Knudsen.

    Ved siden av undervisningen spiller Stefan også med forskjellige ensembler i Bergensområdet,

  • Dmytro Kozar

    fiolin

    Dmytro started playing the violin at the ages of seven. After graduating from the Lviv Conservatory (Ukraine) in the class of Prof. Zaranskyi, he moved to Norway and studied with Ricardo Odriozola, Dag Anders Eriksen and Adam Grüchot in Bergen and Kristiansand, where he was granted a master degree. His studies includes a year at the Royal Welsh College of Music and Drama in Cardiff. Dmytro also has a Suzuki teacher training from Martin Rüttimann in Oslo. He is a freelance musician and plays often with his wife, oboist Maria Karpinets. Dmytro lives in Lillehammer and works in several music schools in Gudbrandsdalen.

  • Tiina Kusmik

    fiolin, Suzuki Early Childhood Education

    Instrumental og faglærerutdanning i fiolin fra Estland

    Suzukilærerutdanning i fiolin fra Sverige og USA, nivå 4,

    Suzuki Early Children Education fra Canada nivå 1

    Har undervist bl.a. i USA, Island og i Norge.

    Underviser i musikk i Danmark.

    Underviser på estlandsk, islandsk, russisk, engelsk, dansk og norsk.

  • Dag Rønnekleiv

    Bratsj/orkester

    Dag Nikolai Rønnekleiv er bratsjist, fiolinist og dirigent/musikkpedagog. Han arbeider til daglig ved Oslo kulturskole og ved musikklinja på Lillestrøm vgs, hvor han også underviser i musikkteori. 
Dag har sin utdanning fra Musikkonservatoriet i Trondheim, Royal College of Music i London og Norges musikkhøgskole. Ved NMH skrev han en masteroppgave om bruk av Feldenkraismetoden i musikkundervisning (kroppsorientert bevissthetstrening). 
Han har arbeidet i mange år som frilans orkester- og kammermusiker, og turnert i Norge og internasjonalt med bl.a. TrondheimSolistene. Han liker å jobbe med engasjerte barn og ungdommer, og legger vekt på å skape gode opplevelser for alle.

  • Ingrid Søfteland Gudim

    Cello

    Østlandets Musikkonservatorium - instrumental pedagogisk og utøvende i cello.

    Suzukiutdanning fra København nivå 5.

    Underviser ved Oslo og Bærum Kulturskoler og har mange privatelever.

  • Hilde Sponberg Hansen

    Hilde er utdannet ved Norges Musikkhøgskole med bachelor i utøvende cello (1989), og med master i musikkpedagogikk (2017). Hun har lang fartstid som utøvende cellist i profesjonelle orkestre og som solist og kammermusiker ved festivaler i Norge og Sverige. Hilde har vært aktiv pedagog siden 1990 og fullførte nivå 5 som Suzukilærer i 2008 hos Anders Grøn i København.

    Hun har lang erfaring med å undervise etter Suzukimetoden og siden mai 2020 har hun hatt status som Instructor og gleder seg til å starte opp med cellelærer utdanning i Norge!

  • Vegar Vårdal

    folkemusikk, fiolin, orkester

    Vegar har mer enn 20 års erfaring som utøver så vel som pedagog. Vegar er bosatt i Vågå i Gudbrandsdalen, men har hele Norge og verden som arbeidssted. Han spiller både vanlig fele og hardingfele, med utdanning fra Norges Musikkhøgskole. Vegar karakteriseres som en energisk, leken og allsidig musiker – og beveger seg over et bredt spekter av sjangere. I 2020 fikk Vegar Hilmarprisen, og ble også kåret til Årets folkemusiker.

    Vegar har vært på sommerkurset til Suzukifiolinistene i mange år, og vil også i år gi oss en leken og frisk innføring i den norske folkemusikken. Vegar gleder seg til å treffe dere alle sammen, og håper dere blir med på hans lekne sprell gjennom kurset.

  • Trine Sennerud Melby

    Folkedans

  • Nora Amanda Gundersen

    gitar

    Nora er fra Askøy utenfor Bergen. Hun begynte å spille gitar som 9-åring. I Bergen kulturskole med Tino Andersen som lærer oppdaget hun den klassiske gitarens verden. Nora vant 2. pris i ungdommens musikkmesterskap i 2002, og 1. pris i 2004.

    Etter å ha gått på musikklinjen ved Langhaugen VGS og Griegakademiets talentutviklingsprogram Unge Musikere startet hun på en bachelorgrad i utøvende musikk ved Griegakademiet. Hun dro på utveksling til Strasbourg tredje året og fullførte bachelorgraden der. I Strasbourg studerte hun med duo Melis (Susana Prieto og Alexis Mouzourakis), og hadde lutt som biinstrument. Hun ble værende i utlandet i 10 år og underviste parallelt med studiene. Utenlandsoppholdet gav henne en bachelor i musikologi og i utøvende klassisk gitar fra universitetet og konservatoriet i Strasbourg, et spesialiseringsdiplom i romantisk gitar fra konservatoriet i Strasbourg, en bachelor i musikkpedagogikk fra CEFEDEM i Metz (Frankrike), en «master titulo propio» fra universitetet i Alicante og en master i utøvende klassisk gitar fra musikkhøyskolen i Stuttgart hvor hun studerte med Johannes Monno.

    Som kammermusiker har hun spilt i flere ensembler. Sammen med den franske fløytisten Laura Matz danner de Duo Amasia. Duoen vant 2. pris i Concours National de Musique de Chambre i Remiremont (Frankrike) i april 2019 og gav ut albummet Amasia i mars 2020.

    Hun spiller også i Bjørgvin trio sammen med fiolinist Mara Haugen og sanger Zsuzsa Zseni.

    Nå bor Nora i Bergen og underviser ved Bergen kulturskole som suzukipedagog, i tillegg til å være freelance musiker.

  • Stalin Coronado y Costilla Roque

    Stalin har 6 års universitetsutdanning som pianolærer i Mexico og 5 års utdanning i musikk og pedagogikk i Norge. • Han har tatt master klasser, diverse kurs i piano og pedagogikk med Alla Von Buch, Jorge Federico Osorio, Johannes Pawlica, Octavio Gastón Gutiérrez, og Suzuki metoden med Caroline Fraser og Sigrun Landro Bakken. • Høst 2016- vår 2018 Suzuki Metoden med Sigrun • Høst 2011- vår 2013 Praktisk Pedagogisk Utdanning • Høst 2007- vår 2009 Musikk og ledelse, studier ved Høgskolen i Staffeldtsgate, Oslo. Januar • 1998- juni 2004 Pianolærerutdanning ved universitet i Guanajuato, Mexico • 1998-2005 Diverse kurs i piano og didaktikk

  • Mari Bermingrud

    Mari er utdannet trompetist fra musikkonservatoriet i Tromsø og musikkhøgskolen i Gøteborg. Hun har en master i musikkpedagogikk med fokus på undervisningsmemetoder for å lære notelesing fra Norges musikkhøgskole, og er Suzukilærer på trompet. Mari underviser i skolekorps og kulturskoler på Haugalandet, og har lang erfaring med å undervise musikkteori for barn, blant annet på sommerkurs i regi av Norges Musikkorps Forbund og Korpsnett Norge.

  • Veronika Dokken

    Veronika Dokken begynte å spille piano når hun var 5 år. Siden har hun utviklet sine interesse og inspirasjon for musikk. Hennes kjærlighet til musikk vil hun gjerne formidle til elevene.

    Veronika er utdannet musikkpedagog med fordypelse i pianoundervisning, musikkteori og dirigering ved Herzen State Pedagogical University of Russia, St.Petersburg. Hun har mastergrad i musikk pedagogikk, diploma med utmerkelse. I tillegg har hun fått videreutdanning ved Norges Musikkhøgskole. Hun har også spesiell utdannelse som konsertpianist ved Music College of Rimskiy - Korsakov Conservatory of St.Petersburg, diploma med utmerkelse. Veronika er vinner av Hele Russland Piano Student Konkurransen i St. Petersburg (1996) og fikk diploma fra International Piano Competition i London (1998).

    Veronika har jobbet som pedagog innen piano undervisning, improvisasjon, musikkteori, gehørtrening og akkompagnatør siden 1990, med studenter på alle nivåer og i alle aldere.

    Hun har jobbet i Norge siden 2010 og siste 3 år blir hun et aktivt medlem av musikk miljø i Oslo som styremedlem av Musikkpedagogene Oslo og styreleder av Oslo East Suzuki orkestra.

  • Marina Matsuoka

    I started to play the piano with Suzuki Method at the age of three. I won and received awards at the competitions in Japan and some foreign countries. In 2015, I got a diploma (d’exécution à l’unanimité) at École Normale de Musique de Paris. So far, I have played some piano concertos with several orchestras. After graduating from bachelor and master at Tokyo College of Music in the spring of 2023, currently I belong to the first year of master at the Grieg Academy and study with Signe Bakke. I have experienced to play at many concerts in Bergen and also was selected to play at the doctoral promotion ceremony at University of Bergen. I was working as an accompanist at Tokyo College of Music and a teacher at regional music school in Japan. I have been a member of Grieg Society of Japan since 2021.

  • Ulf Nilssen

    akkompagnatør

    Ulf er født i 1964. Han har studert orgel, klaver og cembalo ved Norges musikkhøgskole og Sweelinck conservatorium i Amsterdam. Han ble snart kjent som en svært allsidig utøver og improvisator med stor sjangerbredde. En kveld står Beethovens sene sonater på programmet – neste uke tolker han Piazzolla og Ellington fra orgelgalleriet. Bachs fuger for orgel, Griegs slåtter for klaver – det er stor spennvidde i repertoaret på Ulfs konserter, der han også gjerne improviserer over temaer fra publikum. Han har vært ansatt som organist i Lovisenberg kirke i Oslo siden 1996, og driver ellers utstrakt konsertvirksomhet på både orgel og klaver.

    Som improvisator kaller Ulf seg en ubetinget autodidakt. Som Bach-tolker er det imidlertid tre musikkpersonligheter han trekker fram som særlig viktige premissleverandører: sin aller første orgellærer ved blindeskolen i Oslo, Kari Andersen; dernest sin cembalolærer ved Norges Musikkhøgskole, professor emeritus Ketil Haugsand; og sist men ikke minst sin klaverlærer i senere år, professor emeritus Einar Steen-Nøkleberg.

  • André Bongard

    akkompagnatør

    Er utdannet ved Norges musikkhøgskole med grunnstudiet i instrumentalpedagogikk, 1998-2002 og hovedfag utøvende klassisk med fordypningsemne i Piazzolla, argentinsk tango og jazz, 2003-2005.

    Bongard arbeider innen flere sjangre: klassisk musikk, jazz og argentinsk tango.

    André er universitetslektor ved Norges Musikkhøgskole i bruksklaver med vekt på improvisasjon og besifringsspill og er i tillegg ansatt på musikklinja ved Askim videregående skole. Han er blitt en svært etterspurt og allsidig pianist og fikk Hobøl kommune sin kulturpris i 2005.